Vanliga frågor

FAQ

Titta igenom våra vanligaste frågor, från våra priser till våra hur vi tänker och vad vi inte gör

Norrhavet har omfattande erfarenhet av att arbeta med en mängd olika organisationer, både inom privat och offentlig sektor. Vårt mål är att hjälpa er förstå AI:s potential och inspirera er till att utforska vad som är möjligt.

Vem vi har arbetat med:

 • Privata företag: Inkluderar snabbväxande företag med ett growth mindset, SaaS-företag, tjänstebolag, och privatägda bolag.
 • Offentliga verksamheter: Myndigheter och andra offentliga initiativ och projekt.
 • Multinationella organisationer: Många av de organisationer vi har samarbetat med har en internationell närvaro.

 

Branstjänster vi har erfarenhet av:

Tekniksektorer: AI Tech, Blockchain, Fintech m.m.
Specifika industriområden: Postalt, MedTech, Foodtech m.m.
Offentlig verksamhet: Myndigheter, regioner, statliga verk, offentlig verksamhet m.m.

Vad vi erbjuder:

Förståelse: Vi hjälper organisationer att förstå AI:s potential.
Inspiration: Vi visar er vad som är möjligt med modern teknik.
Skräddarsydda lösningar: Anpassade efter era unika behov och mål.

Oavsett er verksamhetstyp eller storlek, är chansen stor att våra lösningar och tjänster kan anpassas till era behov. Vi är här för att vägleda er genom varje steg av er AI-resa.

 

Kontakta oss

Våra kunder är drivna av tillväxt genom att göra nytta för sin målgrupp. Normalt arbetar vi mot exekutiva ledare som vill bygga sin vision och för att det ska bli lyckosamt så behöver du ha ett öppet sinne, mod att testa nytt.

Du behöver också vara aktiv beslutsfattare, acceptera vår debitering och låta oss definiera problem och hitta rätt lösning samt implementera dessa.

I genomsnitt, mellan 3-6 personer kommer arbeta med projektet från vår sida. Projektledare, designers, skribenter, med flera. Fler talanger sätts in beroende på projektets natur och skala.

En omfattande re-branding från ax till limpa tar mellan 2-12 månader beroende på på storlek av re-branding, antalet komponenter som ska byggas samman och hur involverad du vill vara i projektet. Med vår Norrhavet-metod väljer du det själv. Normalt sker leveranserna löpande under projektet, på så vis sker utvecklingen parallellt med leveranserna, vilket gör att ni ständigt får nytt material att visa utåt under processen. 

Ett nytt varumärke för en startup, varumärke, eller liknande tar mellan 1-3 månader. En fullskalig webbplats tar 1-3 månader beroende på storlek och komplexitet.

En re-branding börjar på SEK 125 000 och slutpris beror på omfattningen och tidsåtgången. Vår minimidebitering för varumärkesproduktion är SEK 65 000. Projekt för webb börjar på SEK 70 000. För affärsutveckling debiteras löpande timkostnad. Alla priser är exkl. moms.

Det gör vi. Vi arbetar med bolag från seed och idéläge till venture-investerade startups som är redo att investera i ett varumärke som tar dem till toppen.

Ja, självklart. Strategi är grunden till all vår utveckling så vi använder oss av samma teknik som i alla andra projekt, i detta fallet väljer man då bort de delar som kommer efter strategiarbetet. Vi är glada att leda strategiarbetet tillsammans med er.

Både ja och nej. Normalt arbetar vi inte med enbart det kreativa efter strategin är satt eftersom vi inte har förmågan att påverka. Men vi erbjuder stöd genom vår etablerade Norrhavet-metod, vilket gör det möjligt för er att nyttja våra kreatörer. Stödet passar flera av våra kunder som redan har en marknadsavdelning som vill täppa till toppar i produktionen med en extern resurs.

Enkelt. Vi är inte den centrala punkten i projekten och behöver inte stå i rampljuset. Det är våra kunders funktion. Om de väljer att skicka en high-five eller en shoutout så är det givetvis fine, men vi behöver inte den uppmärksamheten. 

Vi är inte här för att vinna priser, få mest uppmärksamhet eller på något sätt hävda oss mot andra byråer. Det intresserar oss inte, vår tid ska gå till att bygga kundernas bolag och driva deras affärer.

AI

Nedan har vi samlat vanliga frågor gällande AI

Hos Norrhavet är vi inte bara experter, vi är enablers av AI. Vi tar er från onboarding till fullskalig AI-implementering med en unik kombination av banbrytande teknologi och gedigen branschkunskap.

Vi har delat upp vårt AI-segment i tre ben; Onboarding AI, vilket är det initiala steget för att öka förståelsen för vad AI är. Nästa ben är AI-strategier; vilket ger er en tydlig riktning med er satsning och ben tre är AI-utveckling där vi dels implementerar AI i er verksamhet men även skapar nya förutästtningar för implementation så som i utveckling av nya tjänster med mera.

Hos Norrhavet är vi inte bara experter, vi är enablers av AI. Vi tar er från onboarding till fullskalig AI-implementering med en unik kombination av banbrytande teknologi och gedigen branschkunskap.

Vi har delat upp vårt AI-segment i tre ben; Onboarding AI, vilket är det initiala steget för att öka förståelsen för vad AI är. Nästa ben är AI-strategier; vilket ger er en tydlig riktning med er satsning och ben tre är AI-utveckling där vi dels implementerar AI i er verksamhet men även skapar nya förutästtningar för implementation så som i utveckling av nya tjänster med mera.

”Onboarding AI” är vårt introduktionsprogram för organisationer som vill börja utforska AI-teknologin. Programmet inkluderar workshops, konceptutveckling, förståelseunderlag och laboratoriemiljöer. I dessa miljöer får din organisation chansen att testa och experimentera med AI. Vi skräddarsyr programmet baserat på din organisations unika behov och mål.

Detta paket rekommenderas särskilt för organisationer som:

 1. Ännu inte har börjat med AI och söker en startpunkt.
 2. Önskar att förbättra AI-förståelsen på lednings-, styrelse- eller managementnivå.
 3. Vill förstå hur AI kan integreras i sin verksamhet och vilka resurser som behövs för en framgångsrik implementering.

 

Läs mer på norrhavet.com/ai

Våra tjänster inom ”AI-Strategier” fokuserar på att assistera organisationer i utformningen och implementeringen av nödvändiga strategier för att lyckas med AI-satsningar. Att ha en genomtänkt strategi är avgörande för att säkerställa att ni investerar tid och resurser på rätt sätt, särskilt i en tid där teknologin ständigt förändras.

Denna tjänst rekommenderas särskilt för organisationer som:

 1. Redan besitter en grundläggande kunskap om AI och dess potential.
 2. Inser vikten av en genomtänkt och hållbar AI-strategi.
 3. Är på väg att ta nästa steg i sin AI-resa och behöver expertis för att navigera processen effektivt.

 

Läs mer här på norrhavet.com/ai

Vår tjänst inom ”AI-utveckling” fokuserar på att förverkliga era AI-strategier genom att skapa och implementera anpassade AI-lösningar för er. Detta kan omfatta allt från utveckling av nya verktyg, integration i era nuvarande system, till att skapa helt nya AI-drivna produkter och tjänster.

Denna tjänst är särskilt lämplig för de som:

 1. Inser vikten av att integrera AI i befintliga lösningar eller att det kan vara nödvändigt att utveckla nya tjänster med AI i fokus.
 2. Behöver teknisk expertis för att förvandla sina AI-projekt från idéer till konkreta realiteter.
 3. Vill se faktiska resultat och en positiv avkastning på investering (ROI) från sina AI-satsningar.

 

Läs mer på norrhavet.com/ai

En central del av vårt ”Onboarding AI”-program är AI-workshopen. I denna workshop går vi igenom grunderna i hur AI fungerar och erbjuder inspirerande exempel på hur teknologin kan revolutionera olika aspekter av verksamheten. Vårt mål är att ge er en djupare insikt i vad som är möjligt med AI och hur ni kan dra nytta av dess potential.

Under workshopen kommer vi att:

 1. Ge en översikt av AI:s grunder, dess teknik och viktiga koncept.
 2. Presentera inspirerande fallstudier och exempel på framgångsrika AI-implementationer i olika branscher.
 3. Diskutera de vanligaste stegen och utmaningarna i AI-utvecklingsprocessen.
 4. Utforska möjligheter och idégenerering kring hur AI kan anpassas och implementeras i er specifika verksamhet.

AI-workshopen passar er som:

 1. Vill få en klarare bild av vad AI faktiskt är och hur det fungerar.
  Är nyfikna på de transformationsmöjligheter som AI erbjuder.
 2. Önskar förståelse för hur man kan gå från en AI-idé till en fungerande lösning.
 3. Vill bli inspirerade och ta de första stegen mot en AI-driven framtid.

 

Kontakta oss för offert.

AI